Qui som?

Agrupament Escolta i Guia Terra Plana és l’agrupament escolta de Belianes. Va ser fundat a l’octubre de 1981 per Manel Morgades i té la seva seu a la plaça Comandant Serret de Belianes.

L’Agrupament pertany a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que dóna el marc pedagògic fonamentat en la Llei Escolta per a l’educació dels nois i noies escoltes. A nivell nacional i internacional, l’Agrupament forma part la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i Associació Mundial de Noies Guies i Noies Escoltes (WAGGGS).

Entre les principals activitats organitzades per l’Agrupament cal destacar la Marxa ecològica i per la pau i els campaments d’estiu per a les diferents branques de l’Agrupament.

Ens proposem educar els nois i les noies de Catalunya de cara al seu desenvolupament com a ciutadans compromesos. Adrecem la nostra proposta educativa a tots els infants, adolescents, joves i adults, ja que tota persona té moltes coses a aprendre, un camí per recórrer cap a la transcendència i un país per entendre, estimar i transformar.

La nostra proposta educativa es fonamenta en tres opcions bàsiques que representen tres angles d’actuació concrets en el terreny del servei a la societat. Aquestes tres opcions es concreten en una proposta de valors explícits a la llei escolta i guia.

Al mateix temps, la proposta educativa no seria completa sense la definició d’una metodologia que defineix el nostre estil de fer, parlem de l’educació per a l’acció i de la Pedagogia del Projecte. A més a més, hem concretat els trets qualitatius que configuren el nostre mètode, són els anomenats dinamismes.

Anuncis
%d bloggers like this: